Klima og energi

Energiblog

Regeringen fremlægger grøn energiplan

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fremlagde i dag i København en plan, der skal gøre Danmark uafhængigt af kul, olie og naturgas i 2050.

Læs mere om planen her:
http://www.kemin.dk/da-dk/nyhederogpresse/pressemeddelelser/2011/sider/f...

Nøjagtig og tidslig energimåling giver besparelser

Flere undersøgelser har vist at målesystemer, hvorpå man nærmest i real time kan se udsving i sit hjemmelige energiforbrug leder til besparelse. Det er egentligt også klart nok, for så kan en forbruger nemt og hurtigt afgøre hvilke handlinger og apparater i hjemmet, der bruger strøm.

I USA er man kommet langt med den slags, det kan man blandt andet læse om her:

http://www.google.com/powermeter/about/

Hvor selveste Google er gået ind og har gjort det muligt at følge sit forbrug online hvis man har en kompatibel energimåler installeret.

Kina bruger nu mere energi end USA

Ifølge nye tal fra Det Internationale Energiagentur er Kina nu verdens største forbruger af energi. En ære som USA ellers har haft konstant i hen mod 100 år.

Energiforbrug måles i olieækvivalenter, hvor et tons olieækvivalent svarer til 7,4 tons råolie. Man kan på den måde nemt sammenligne flere energiformer som kul, naturgas og så videre.

Kina er oppe på 2,252 mio. tons olieækvivalent om året. USA ligger på 2,170 mio. tons - cirka fire procent under. Den forskel bliver sandsynligvis større i de kommende år.

Nyt kernekraftsystem reducerer problemerne med affald og atomvåbenspredning

Et nyskabende - men også meget dyrt - system til genanvendelse af atombrændsel kan fjerne muligheden for at udvinde plutonium af reaktoraffald og samtidig nedbringe den samlede mængde affald væsentligt.

Eksperter på området siger, at den foreslåede løsning - kaldet Advanced Recycling Center (ARC) - kan mindske de bekymringer, der er opstået som følge af planer om at bygge op mod hundrede nye kernekraftværker på verdensplan.

Rusland pumper nu mere olie end Saudi Arabien

Rusland har siden åbningen af Vankor-feltet i september i Arktis været verdens førende olieproducerende land.

En stor den al al fremtidig olieudvinding forventes at finde sted i og omkring Arktis. Derimod er felterne i mellemøsten ved at være slidte.

Danmark har også interesser i området omkring Nordpolen.

http://theenergycollective.com/TheEnergyCollective/49650

Danskere vil hellere have atomkraft end kul, olie og gas

Megafon har udført en undersøgelse for Danmarks Vindmølleforening og brancheforeningen Vindmølleindustrien. I undersøgelsen svarer danskerne, at de foretrækker kernekraft som en fremtidig energikilde from for gas, olie og kul, som leverer hovedparten af vores energi i dag.

Vind- og solenergi er dog stadig langt de mest populære energikilder blandt danskerne.

Siemens får store ordrer på vindmøller i USA

Fire nye ordrer på 180 vindmøller tyder på, at Siemens Wind Power er ved at få fodfæste på det vigtige marked for vindmøller i USA, som i dag er verdens største.

De fire amerikanske ordrer har fået følgeskab af to canadiske ordrer, hvilket gør, at Siemens i et hug har indkasseret ordrer på i alt 565 megawatt (MW).

http://epn.dk/brancher/energi/alternativ/article1849836.ece

Dong dropper planer om to kulkraftværker i Tyskland og Skotland

Dong opgiver nu helt planer om at opføre to store kulkraftværker i nordtyske Emden og i skotske North Ayrshire.

Samtidig vil DONG Energy undersøge muligheden for at bruge biomasse og gas på et planlagt værk i engelske Humberside.

Kilde: Børsen.

Hvornår begynder danske energiselskaber at understøtte Googles PowerMeter?

Googles software til real-time overvågning af energiforbrug 'PowerMeter' kan nu bruges i USA og flere europæiske lande, men desværre endnu ikke i Danmark.

Det er en skam for undersøgelser viser, at opdateret viden om energiforbrug er en effektiv måde at skære forbruget ned på, da man med det samme kan se effekten af en ændring og dermed eksperimentere sig frem til en god balance mellem nødvendighed og besparelse.

Eller som Lord Kelvin sagde, "for at kunne ændre noget, må man først kunne måle det."

http://blog.google.org/2009/10/open-enrollment-for-google-powermeter.html

Tysk kulkraftværk i England skrinlagt

Det tyske elselskab E.ON har udskudt en planlagt investering i et kulkraftværk ved Kingsnorth, syd for London, to til tre år.

Værket har ellers været på tegnebrættet gennem flere år. Fra starten har planen resulteret i modstand fra miljøorganisationer, der nu håber at E.ON permanent vil opgive kulkraftværket.

DONG Energy overvejer også at droppe sit store kulkraftværk ved Greifswald i det nordlige Tyskland.