Energiblog

Kina bruger nu mere energi end USA

Indsendt af Lennart Kiil den 19. juli 2010 - 23:10

Ifølge nye tal fra Det Internationale Energiagentur er Kina nu verdens største forbruger af energi. En ære som USA ellers har haft konstant i hen mod 100 år.

Energiforbrug måles i olieækvivalenter, hvor et tons olieækvivalent svarer til 7,4 tons råolie. Man kan på den måde nemt sammenligne flere energiformer som kul, naturgas og så videre.

Kina er oppe på 2,252 mio. tons olieækvivalent om året. USA ligger på 2,170 mio. tons - cirka fire procent under. Den forskel bliver sandsynligvis større i de kommende år.

Nyt kernekraftsystem reducerer problemerne med affald og atomvåbenspredning

Indsendt af Lennart Kiil den 23. oktober 2009 - 17:21

Et nyskabende - men også meget dyrt - system til genanvendelse af atombrændsel kan fjerne muligheden for at udvinde plutonium af reaktoraffald og samtidig nedbringe den samlede mængde affald væsentligt.

Eksperter på området siger, at den foreslåede løsning - kaldet Advanced Recycling Center (ARC) - kan mindske de bekymringer, der er opstået som følge af planer om at bygge op mod hundrede nye kernekraftværker på verdensplan.

Danskere vil hellere have atomkraft end kul, olie og gas

Indsendt af Lennart Kiil den 14. oktober 2009 - 11:19

Megafon har udført en undersøgelse for Danmarks Vindmølleforening og brancheforeningen Vindmølleindustrien. I undersøgelsen svarer danskerne, at de foretrækker kernekraft som en fremtidig energikilde from for gas, olie og kul, som leverer hovedparten af vores energi i dag.

Vind- og solenergi er dog stadig langt de mest populære energikilder blandt danskerne.

Siemens får store ordrer på vindmøller i USA

Indsendt af Lennart Kiil den 13. oktober 2009 - 17:29

Fire nye ordrer på 180 vindmøller tyder på, at Siemens Wind Power er ved at få fodfæste på det vigtige marked for vindmøller i USA, som i dag er verdens største.

De fire amerikanske ordrer har fået følgeskab af to canadiske ordrer, hvilket gør, at Siemens i et hug har indkasseret ordrer på i alt 565 megawatt (MW).

http://epn.dk/brancher/energi/alternativ/article1849836.ece

Hvornår begynder danske energiselskaber at understøtte Googles PowerMeter?

Indsendt af Lennart Kiil den 12. oktober 2009 - 17:15

Googles software til real-time overvågning af energiforbrug 'PowerMeter' kan nu bruges i USA og flere europæiske lande, men desværre endnu ikke i Danmark.

Det er en skam for undersøgelser viser, at opdateret viden om energiforbrug er en effektiv måde at skære forbruget ned på, da man med det samme kan se effekten af en ændring og dermed eksperimentere sig frem til en god balance mellem nødvendighed og besparelse.

Eller som Lord Kelvin sagde, "for at kunne ændre noget, må man først kunne måle det."

http://blog.google.org/2009/10/open-enrollment-for-google-powermeter.ht…

Tysk kulkraftværk i England skrinlagt

Indsendt af Lennart Kiil den 9. oktober 2009 - 17:49

Det tyske elselskab E.ON har udskudt en planlagt investering i et kulkraftværk ved Kingsnorth, syd for London, to til tre år.

Værket har ellers været på tegnebrættet gennem flere år. Fra starten har planen resulteret i modstand fra miljøorganisationer, der nu håber at E.ON permanent vil opgive kulkraftværket.

DONG Energy overvejer også at droppe sit store kulkraftværk ved Greifswald i det nordlige Tyskland.

En milliard om året til energiforskning

Indsendt af Lennart Kiil den 6. oktober 2009 - 11:29

Danmarks styrkeposition på klima- og energiteknologi skal sikres med minimum en milliard kroner om året til energiforskning i de næste mange år frem. Sådan lyder meldingen fra de to regeringspartier Venstre og Konservative.

Erhvervsorganisationer som DI og Dansk Energi kæmper dog for at få politikerne til gradvist at hæve bevillingerne til fire milliarder kroner årligt frem mod 2020.

http://epn.dk/teknologi2/article1839435.ece

DONG holder fast i grøn energi trods besparelser

Indsendt af Lennart Kiil den 6. oktober 2009 - 11:25

Dong Energy skærer milliarder i et storstilet investeringsprogram for at holde styr på gælden de kommende år, men det kommer ikke umiddelbart til at skade DONG's miljøambitioner:

"Dong Energy er fortsat besluttet på at ændre sin aktivportefølje til at omfatte mere vedvarende energi og på at opfylde sin målsætning om at reducere selskabets CO2-udledning pr. produceret MWh med 50% i 2020."

http://borsen.dk/investor/nyhed/167289/