Gør som Sigurd - brug Klimaleksikon

Media

Eget foto

Sigurd Barrett er en anerkendt musiker og show-mand. Men han er også en fremragende formidler.

Både jeg selv og mine børn var ovenud begejstrede for Sigurd fortæller danmarkshistorie, en bog hvor tekst og illustration i samspil løfter faglig formidling for børn til nye højder i en dansk sammenhæng.

Det Barrett laver af formidling, har ofte en bogudgivelse som omdrejningspunkt, men der er meget mere i det end bogen. Han laver shows og spil og videoer og musik. På den måde når han både de bogligt orienterede og dem som lærer bedre på andre måder.

Hans nyeste formidlingsprojekt om naturvidenskab har også en bog som omdrejningspunkt. Det er Sigurd fortæller om naturvidenskab, som mine børn er begyndt at læse i helt på eget initiativ. Selv har jeg foreløbig kun haft tid til at læse de første kapitler og bladre lidt i de senere.

Ud fra det jeg har læst, er det meget tydeligt at Barrett har gjort sin research særdeles grundigt. Derfor glæder det mig også meget at han har brugt Klimaleksikon som kilde og nævner det i bogen. Klimaleksikon bliver i forvejen brugt meget i undervisning og formidling af klimaviden - både til børn, unge og voksne.

Har du ikke allerede stiftet bekendtskab med Sigurd Barretts formdiling, så kan jeg klart anbefale det hvis du har børn som er nysgerrige på verden. Og det er børn.