Som sponsor får du mere end du giver

Af Lennart Kiil, 4. juni, 2019

Fra Googles Keyword Planner

Det koster at være hovedsponsor på Klimaleksikon og Climate Encyclopedia.

Men det er ikke dyrt.

Klimaleksikon har eksisteret i mere end 10 år og har nu så stor troværdighed at det hver dag - på hverdage - tiltrækker omkring 1000 mennesker, som kommer ind gennem organiske søgninger på klima og klimarelaterede emner.

De 1000 er udelukkende den del af trafikken som kommer ind via søgninger på Google for klimaændring og relaterede ord. Den samlede trafik er større, men nu holder vi os til den relevante trafik.

Et ord som 'klimaforandring' har alene i CPC en værdi på over 20 kroner. Det er prisen som man skal betale Google for at få et klik ind på sin side via søgeordet 'klimaforandring'.

Og det er vel at mærke som annonce!

Værdien, på et site som Klimaleksikon hvor ordet er bygget organisk op gennem mange år, er meget højere. Og det er troværdigheden også.

Prisen per klik kan man selv tjekke i Googles Keyword planner, som jeg gjorde, og værdien var da lige knap 23 kroner per klik.

Der findes andre søgeord forbundet med klima som koster endnu mere og der findes søgeord som koster mindre.

Lad os konservativt sætte værdien af klima-søgeord til 15 kroner per klik. Så har alene den organiske trafik på Klimaleksikon en "annonce-værdi" på 15.000 kroner dagligt. Og så er der ikke engang taget højde for troværdighed og historie.

Eftersom søgningen på klima- og klimarelaterede emner er lavere i ferier og weekender, så kan vi ikke bare gange dette tal med 365. Fraregnet weekender og ferier er tallet snarere:

200 x 15.000 = 3.000.000

Tre millioner kroner. Alene på den danske udgave af Klimaleksikon. Læg dertil værdien af den engelske som en hovedsponsor også bliver repræsenteret på.

Så meget koster det slet ikke at blive hovedsponsor.

Så nej, det er ikke dyrt at sponsorere Klimaleksikon og komme i kontakt med klimainteresserede unge mennesker på den måde.

En kontakt der foregår mens de unge sidder og lærer om klima – og suger viden til sig.

Det er faktisk en virkelig god invstering.

Indholdsreference